dimecres, 21 de maig del 2014

NOTA PREMSA @TancadaBroggi #SalutNoMercaderia #BroggiPrecari


EL COMITE D'EMPRESA DE L'HOSPITAL SANT JOAN DESPÍ MOISÈS BROGGI INFORMA:

Avui, 21 de maig, l'Hospital Moisès Broggi celebra el Dia Internacional de la Infermeria amb el lema: "Treballem Junts".

Ho fa després d'haver acomiadat en l'últim mes a unes 50 persones, la majoria precisament d'infermeria. Treballem junts???

El personal acomiadat s'ha vist en l'obligació de denunciar l'empresa ja que la majoria dels seus contractes estaven realitzats en frau de llei.

Aquest Hospital, el codi ètic del qual diu basar-se en la confiança i el respecte als professionals, amenaça a més, les persones acomiadades amb no tornar a contractar-les a l'Hospital si denunciaven aquesta situació.

El CE va sol·licitar al gerent que recapacités sobre la seva desafortunada decisió, perquè -encara que no li importés enviar treballadors a l'atur-, fos conscient sobretot, que es posava en risc la seguretat del pacient, que desestabilitzaven els equips assistencials, i que tot això podia agreujar en coincidir amb el període de vacances.

De moment només s'han cobert 15 d'aquestes places estructurals del personal acomiadat amb personal sanitari de poca o nul·la experiència, un personal més precari, amb necessitat de formació, i amb nul coneixement del funcionament de l'hospital. Aquesta nova situació, necessàriament afecta la qualitat de l'assistència que s'ofereix i augmenta les càrregues de treball de la resta del personal assistencial, principalment en el torn de tarda, que ha assumit la major part dels acomiadaments.

Tota aquesta situació s'afegeix a la denúncia reiterada pel CE de la insostenible situació de les urgències de l'hospital, permanentment col·lapsades, així com a la pretensió verbalitzada per la Direcció que una empresa privada tingués, mitjançant conveni, accés a les instal·lacions del hospital per tractar els seus pacients.

Finalment, no entenem que aquests fets s'atribueixin a les retallades econòmiques de la sanitat pública en general i del nostre hospital en concret, quan, segons el publicat pel diari "El Pais" (20 de novembre 2013), la remuneració del nostre gerent està entre les dels 20 directius d'empreses públiques ben pagats, 109.451 € anuals, més que un conseller de la Generalitat!

Per tot això, el CE ha sol·licitat una reunió amb la Direcció del Catsalut per solucionar la greu situació que, la desafortunada decisió de la Direcció del Consorci Sanitari Integral, ha provocat a l'Hospital Comarcal .




       

dimarts, 20 de maig del 2014

És clar que PODEM!

Hi ha moments que canvien la història. Aquest és un d'ells


Ens estem empobrint fins a nivells que només recorden els nostres avis. Una colla de corruptes ha segrestat la democràcia per enriquir-se. Ens repeteixen que no hi ha alternativa, que només tancant empreses i abocant la gent al carrer sortirem d'aquesta crisi. Però sabem que aquells qui ens han portat fins a aquí no solucionaran els nostres problemes.   

PODEM és una iniciativa ciutadana que proposa canvis senzills però profunds: recuperar la democràcia i posar la política al servei de la gent i els Drets Humans. Volem decidir el model econòmic en el qual poder desenvolupar-nos i sabem com fer-ho: amb persones preparades i decents.

PODEM va néixer fa uns 100 dies per a defensar idees que tenen més de 100 anys: democràcia i sobirania, treball i dignitat. Volem posar en pràctica allò que proposem al nostre programa, per això no ens financiem amb els diners dels bancs. Demanem el recolzament de la gent i expliquem en què gastem tot el que rebem. En els nostres actes no hi haurà confetti.

La nostra llista electoral és el resultat de les eleccions primàries ciutadanes i obertes més participades d'Europa. En elles, Pablo Iglesias va ser triat cap de llista i es van incorporar Teresa Rodríguez, defensora de l'educació pública, Carlos Jiménez Villarejo, primer Fiscal General Anticorrupció del nostre país, Pablo Echenique, investigador del CSIC, Lola Sánchez, politòloga, i d'altres persones tan honestes com competents.  

El nostre programa ha estat pensat i redactat per milers de persones (www.podemos.info) i està ple de propostes ambicioses, però alhora carregades de sentit comú.

1a. Més democràcia. Els governants han de servir al poble i no servir-se d'ell. Necessitem un Pla General Anticorrupció que posi fi a les "portes giratòries" entre càrrecs públics i empreses privades.  

2a. Més drets. Necessitem recuperar la sobirania que ens han pres per restablir els drets ciutadans. Volem una Europa del treball digne, de la sanitat universal, de l'educació per tothom, amb dret efectiu a l'habitatge, les pensions, i amb una veritable ajuda a la dependència, a més d'una legislació que protegeixi el medi ambient. 

3a. Més economia al servei de la gent. Transformem el sistema financer.  Creiem en un model social i productiu per als països del Mediterrani basat en l'economia real. Economia del coneixement, indústria i agricultura avançades, amb més R+D+i i amb energies renovables. 

ÉS L'HORA DE LA GENT. 

SÍ QUE ES POT, 

ÉS CLAR QUE PODEM!

25 de maig de 2014, Eleccions al Parlament Europeu


dijous, 1 de maig del 2014

CARTA D'USUÀRIA A LA GERÈNCIA DEL BROGGI


Ets del Baix Llobregat i vols queixar-te de la precarització de l`Hospital Moisès Broggi? Vols fer-hi alguna cosa? Perquè SÍ QUE ES POT!

Escriu una queixa a l'hospital i posa en còpia al CatSalut i a mitjans de premsa perquè la publiquin com a carta d'opinió. Us deixo el meu exemple:




Destinataris: 
Hospital i Consorci Sanitari Integral:
uac.hsjd@sanitatintegral.org i informacio@csi.cat

CatSalut:
direccio@catsalut.cat catsalut@catsalut.cat

Mitjans de comunicació:
El Baix.cat (Baix Llobregat): noticies@elbaix.cat
Viu Molins de Rei: info@viumolinsderei.com
El Far dHospitalet: elfar@el-far.com                                 
La Directa: cartes@setmanaridirecta.info                                   
El Periodico: cartalector@elperiodico.com                                 
La Vanguardia: cartas@lavanguardia.es                                 
20 minutos: noesven@20minutos.es                                                   
Ara: cartes@ara.cat                                   
El Temps: eltemps@eltemps.net


Assumpte: Precarietat laboral i de serveis a l'hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí


A l'atenció de la gerència de l'hospital Moisès Broggi:

Com a ciutadana de Sant Joan Despí vull expressar el meu total rebuig a la decisió de la Gerència a no renovar als treballadors i treballadores de l'hospital a mesura que finalitzen els seus contractes temporals. 

Aquesta decisió de NO renovar-los i substituir-los per treballadors temporals nous és una greu mostra d'irresponsabilitat. Ja hem patit coses tan surrealistes com que s'hagués de tancar una planta de l'hospital perquè s'aixecaven les rajoles (http://www.ara.cat/societat/LHospital-Moises-Broggi-quirofans-aixecar-se_0_715128591.html), i els inconvenients habituals en un centre que comença i l'equip s'ha de consolidar. Que ara, quatre anys després, es prescindeixi de treballadores ja formades i es contracti un munt de gent nova per no voler reconèixer ni millorar-los les condicions laborals, als usuaris també ens afecta, ja que està clar que l'assistència que rebrem es veurà en perill.

És intolerable que a més aquesta decisió es prengui a les portes de l'estiu, ja que a més coincideix amb l'inici dels torns de l'estiu del personal. Un hospital tracta amb persones, tant amb les que hi treballen com a les que assisteix. Ens mereixem un servei digne amb uns treballadors qualificats i formats. 

Sònia