dilluns, 30 de juliol del 2012

Carta oberta a Antoni Poveda, alcade de la ciutat de les Cuques

Truita de cuques per a sortir de la crisi





Estimat excel·lentíssim alcalde Antoni Poveda, 

Fa dos anys que a casa convivim la meva família i la família de l’escarabat americà. La cosa va començar poquet a poquet i ara ja estem en un punt molt preocupant. 

Nosaltres hem fet el que ens tocava. Trucar a una empresa especialitzada en plagues una i altra vegada. I pagar, és clar. Però no hi ha manera. No marxen de casa. Per què serà , senyor Poveda? Serà, potser, perquè vostè ha retallat les fumigacions i les exterminacions de les entranyes del nostre poble? Els responsables de les empreses de plagues estan desbordats. Diuen que vostès, els alcaldes, han parat de fumigar i exterminar el clavegueram i els problemes greus els estem patint les famílies. 

Però, jo, senyor alcalde, no crec que vostès ens vulguin aquest desagradable problema. Oi que no?! Els alcaldes estan per ajudar al ciutadà, oi?, Antoni? 

Bé, no em queda més que demanar-li que posi fi a aquesta tortura diària. Si no, faré com m’ha recomanat el meu pare… Recollir cada exemplar i fer-ne una truiteta per dur-li cada setmana al seu despatx. Un esmorzar gratuït pel nostre gran alcalde. Per gentilesa d’una família que pateix una tortura per culpa seva. 

Atentament, una ciutadana que compleix amb totes les seves obligacions com a santjoanenca.

Maria Lloret

dimecres, 18 de juliol del 2012

New Kids on the Block.


Ja podem dir que estem "rescatats" i "intervinguts".



Avui m'he escrit amb un company de l'Auditoria Grega, ell m'ha regalat aquest títol per a l'entrada al bloc. Som els New Kids on the Block, els nous intervinguts d'Europa.

Però tenim una democràcia tan minsa (això és una obvietat, ho sé) que ni tan sols n'estem informats, per això i sense voler ser massa tècnica us vull sintetizar alguns dels punts importants del MoU, el Memoràndum del Rescat (perdó, Mariano, de l'ajuda a la banca) que se signa el 20 de juliol.

- Passem a estar controlats oficialment per la la Unió Europea, el BCE i l'FMI, és a dir, la Troika.

- Tota l'ajuda va directament a la banca, però l'assumim com a deute, i per tant ens exigeixen que controlem el dèficit i fem reformes estructurals per tal d'equilibrar els "balanços macroeconòmics", per tant durant aquest estiu sentirem a parlar, suposo del que ens recomana la Troika i que és: reforma laboral (un altre cop), flexibilitat laboral (més), regulació de taxes i facilitats per a crear negocis nous (on no comprarà ni Déu tret que sigui una multinacional (más de los mismos) i rebenti preus a costa de mà d'obra barata (aviat sentireu això com a propi).

-La banca estarà sotmesa a condicions més dures que abans i la conseqüència d'això serà que els bancs que podrien trampejar la crisi siguin forçats a reclarmar ajudes a l'estil Bankia o Catalunya Caixa. Sembla que la intenció de fons és que els acabin abosbint bancs estrangers un cop estiguin sanejats. 

- Es crea el famós "Banco Malo". Que vol dir que un banc compra toooota la merda dels bancs (pisos sobrevalorats, sobretot) i les pèrdues les assumim tots perquè és públic.

- Els que tingueu preferents, que sapigueu que sereu els primers de pillar perquè són les primeres pèrdues que assumiran els bancs... D'això n'hi ha qui en diu Corralito. Si no heu denunciat ja... espavileu. O no... perquè avui el De Guindos ja ha dit que de tot això, res! http://www.expansion.com/2012/07/18/empresas/banca/1342598199.html

- Si us sembla que la llum i el gas han pujat, a la Troika li sembla que han de pujar més.

Ara hem tingut unes quantes retallades (BOE), el memoràndum en demana més per finals de juliol, i cada trimestre, l'FMI i els seus coleguilles controlaran com ho portem (que ho portarem fatal, perquè això mai farà "créixer l'economia" i tindrem més dèficit perquè paguem més interessos del deute) i això implicarà un nou paquet de retallades. El País avança 20 mesures més que encara no s'han aplicat i arribaran en breu: Las 20 reformas que están por llegar.


Amb totes les ajudes que explica el MoU se suposa que es vol recuperar la capacitat finacera d'Espanya, no és cert. No som els primers. Ha passat a molts països del Sud i a molts de la perifèria Europea amb Grècia al capdavant. A tot arreu ha passat el mateix: privatització dels serveis que els allunya de la població més necessitada (que cada cop és més); revisió de la fiscalitat per afavorir a uns pocs en detriment de tota la resta. Anul·lació de drets laborals, socials i democràtics; empobriment de molts i enriquiment d'uns pocs; increment de l'atur; pèrdua de sobirania; dependència d'organismes financers privats i externs...

Només hi ha una solució: el repudi del deute. Ens "empobrirem" sí o sí; els bancs cauran sí o sí, però remuntaran, per ells no us preocupeu; el deute és impagable. Per tant, no va sent hora que prenem les regnes i decidim com volem decrèixer, què és prioritari i negar-nos a pagar el deute? No és millor que siguem nosaltres els que decidim sobre el nostre futur enlloc que ho faci la Troika?

No podem consentir que avanci aquest rescat i el memoràndum. Hem de parar-lo. El 15mpaRato ofereix una alternativa: que el dia 23 es liquidi Bankia i no ens calgui el rescat. I no ens ha de fer por perquè estem lliurant les nostres vides i les de generacions futures a una colla d'especuladors consentits egoistes i eternament adolescents.

--------------------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------- 
>Més info: 

Comunicat de la PACD (Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute: "No devem! No paguem") sobre el Memoràndum: 


Info del 15mpaRato sobre com evitar el rescat a través de la intervenció de Bankia: http://15mparato.wordpress.com/a-toda-troika-le-llega-su-15m/

El memoràndum [en anglès]:

El govern no l'ha posat a disposició dels ciutadans, per a llegir-lo o recorres al govern holandès (Holanda publica els documents del rescat bancari espanyol que el govern oculta) o si vols llegir-lo traduït tires de blocs on algú s'ha dedicat a traduir-lo (loquemepasaporlaabeza o kaleidoskopiodegabalaui) o d'algun resum que en fa algun diari (Una reforma financera profunda. Les 32 exigències del rescat"> ) 

Tot plegat una vergonya. Ara, podeu recolzar la petició de Tuderechoasaber.es perquè el govern el faci públic: 










dimarts, 17 de juliol del 2012

#LiquidarBankia

I si liquidem BANKIA i no ens cal el rescat??? Voleu parar-lo? 

Llegiu http://15mparato.wordpress.com/a-toda-troika-le-llega-su-15m/

I expliqueu-ho als amics, familiars, companys de feina...!!!




Memoràndum [en anglès] sobre el recat a la banca espanyola: http://www.slideshare.net/ManfredNolte/memorandum-rescate-banca-espaola


dimarts, 10 de juliol del 2012

Què està passant a Grècia?


El passat 6 de juliol Revolta Global-Esquerra Anticapitalista va organitzar l’acte "Què està passant a Grècia?" amb les intervencions de Josep Maria Antentas, professor de sociologia de la UAB, iSpyros Niakas, membre de Syriza.








dilluns, 9 de juliol del 2012

Qui és el violent?





ç


Tras 2 semanas en las cuencas mineras, el equipo de documentalistas de LaTele.cat, ha sido testigo de un hostigamiento constante, día, tarde y noche por parte de los mineros a las fuerzas de seguridad del estado, plantando barricadas y defendiéndolas desde la dominación del terreno, la guerra de guerrillas y la acción directa. También planteando enrroques en los pozos desde los que se mantienen autovías carreteras y vias ferreas bloqueadas por horas. La respuesta policial, lejos de afrontar el problema de cara, no entra a la batalla. Incluso los representantes policiales tienen un tono comprensivo y conciliador que es poco habitual, tanto como que alguien les plante cara en su terreno: la violencia.

A pesar de las oportunidades de gastar material antidisturbios contra los mineros en la barricada, las fuerzas de seguridad del estado se está dedicando a atemorizar a la población que, a su manera, está volcada en la lucha dando ánimos, alimentos, recogiendo dinero, haciendo sentadas, protestando pacíficamente en apoyo a los que plantan cara con algo más que las manos desnudas.

Asaltos a casas, disparos y gaseamientos a la población y a los encerrados en los pozos, hostigamiento en las carreteras, destrucción de bienes privados... Ésta es la política de quienes quieren parecer trabajadores. No se dan cuenta que el lobo, por mucha piel de oveja que le pongan los medios, siempre será LOBO.

Desde LaTele.cat queremos poner el acento en la total desinformación que está habiendo sobre una huelga indefinida que lleva ya casi 50 días, con los encierros más largos de la historia, que ha realizado más de 500 cortes de vias defendidos con cohetes, que tiene una marcha negra a las puertas de Madrid con el pueblo de la capital volcada, al que se unen otras empresas en huelga o los parados.

ÁNIMO MINER@S. Tenéis la moral, la razón y también la fuerza.



dissabte, 7 de juliol del 2012

#LaVictòriaÉsPossible Teresa Forcades. Per què no és ètic el capitalisme?



Les 3 raons que la Teresa Forcades ha donat avui a la 1a Universitat d'estiu de Vallirana.


En primer lloc, perquè ens menteix quan ens parla del "lliure mercat" quan en realitat ni ara ni mai ha estat lliure. Per exemple, es taxa que comprem pa o llet i no l'especulació financera. Això no passa sol, s'ha legislat. Ni que hi hagi lliure circulació de capital i no de persones. Això és feixisme social. Llibertat i solidaritat no poden anar desvinculades. Si no tens casa, treballes per quatre duros, si no hi ha solidaritat per cobrir les necessitats bàsiques, la gent no pot ser lliure.

En segon lloc, el capitalisme dóna per fet que la millor manera d'estimular les persones és l'incentiu econòmic. Què passa amb la curiositat intel·lectual o ajudar algú que estimes? L'antropologia que hi ha al darrera d'aquest sistema social i econòmic és la de l'egoisme i la cobdícia.

En tercer lloc, crea un marc en què és acceptat que per 10 hores de treball s'en tregui un profit de, per exemple, 1000 i només es pagui 1 a la treballadora. La conseqüència és la deslocalització. És injust, si bé és cert que la corrupció no està instituïda com a bona, l'explotació, sí.

divendres, 6 de juliol del 2012

Cançó de fer camí




Vols venir a la meva barca?
-Hi ha violetes, a desdir!
anirem lluny sense recança
d'allò que haurem deixat aquí.

Anirem lluny sense recança
i serem dues, serem tres.
Veniu, veniu, a la nostra barca,
les veles altes, el cel obert.

Hi haurà rems per a tots els braços
-i serem quatre, serem cinc!
-i els nostres ulls, estels esparsos,
oblidaran tots els confins.

Partim pel març amb la ventada,
i amb núvols de cor trasbalsat.S
í, serem vint, serem quaranta,
amb la lluna per estendard.

Bruixes d'ahir, bruixes del dia,
ens trobarem a plena mar.
Arreu s'escamparà la vida
com una dansa vegetal.

Dins la pell de l'ona salada
serem cinc-centes, serem mil.
Perdrem el compte a la tombada.
Juntes farem nostra la nit.


dijous, 5 de juliol del 2012

CV Núria Fusté Massana

Aquí el currículum d'una companya que s'ha quedat sense feina i ha decidit fer-lo diferent.

Impressionant. Núria, si jo pogués decidir la contractació a la meva escola, tindries la primera oferta assegurada. Endavant companya!

Font: http://www.ara.cat/el_radar/curriculum-duna-professora-latur-YouTube_3_730756924.html



ç